Ayam Betutu : Leveraging Local Cuisine as a Means of Gastrodiplomacy

Putu, Ratih Kumala Dewi and Akusisi Pengetahuan Lokal, - (2023) Ayam Betutu : Leveraging Local Cuisine as a Means of Gastrodiplomacy. [Video]

[thumbnail of APL Project] Video (APL Project)
view_usp=share_link - Published Version
Restricted to Repository staff only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike.

Download (83kB)

Abstract

film ini mengkaji sebuah sajian bernama Ayam Betutu dari Bali sebagai bentuk diplomasi gastronomi, atau sederhananya kesepakatan citarasa lokal yang juga menggambarkan Indonesia. Alur cerita film ini terpusat pada sajian khas Bali yaitu Ayam Betutu. Namun jelas cerita film ini bertitik berat bukan pada produk ayam betutu sendiri, melainkan pada arti Ayam Betutu sebagai bentuk komoditi Budaya Indonesia, dalam hal ini Bali.

Item Type: Video
Uncontrolled Keywords: Khas Bali, Ayam Betutu, Makanan.
Subjects: Social and Political Sciences > Social Concerns
Economics and Business > Domestic Commerce, Marketing, & Economics
Agriculture & Food > Food Technology
Depositing User: Eka Wibowo
Date Deposited: 25 Oct 2023 03:24
Last Modified: 25 Oct 2023 03:24
URI: https://karya.brin.go.id/id/eprint/28667

Actions (login required)

View Item
View Item